Ti anbefalinger til Ølfestival 2022

Så er det lige straks tid til den årlige Ølfestival, som Danske Ølentusiaster står bag. I år løber det af stablen fredag og lørdag d. 20. og 21. maj, og helt som det plejer, så foregår det i Lokomotivværkstedet på Otto Busses Vej i København SV. Jeg var også af sted sidste år, hvor det lå samme weekend som MBCC, mens det i år falder weekenden efter. Jeg har også været til MBCC, og skal skrive lidt om den oplevelse, men det kommer.

Nu skal det i første omgang handle om mine ti anbefalinger. Dem har jeg jo lavet tidligere, og de vil måske ligne lidt, for mindst en enkelt af mine anbefalinger gælder ikke specifikke øl eller bryggerier, men noget mere generelt.

  1. Husk at have det sjovt og få snakket med andre gæster, men så sandelig også med udstillerne. Festivaller er, og skal være, sociale ting. Jeg har et par gange været af sted selv, men der er altid masser af gode samtaler om øllet, og masser af mennesker at tale med om øllet.
  2. Sørg for at prøve noget nyt. Du er til festival, og du skal ikke bruge dine poletter på at prøve Limfjordsporter fire gange, selv om den er din yndlingsøl. Hvad med den der nye berliner weisse med bær, som Thisted også lige har lanceret? Du drikker måske helst mørkt og stærkt, men det kan du jo også sagtens nå. I samme ombæring, så skal du prøve øl du ikke kender, og meget gerne fra bryggerier, som du ikke tidligere har fået øl fra. Dine favoritter kan jo stadig være dine favoritter, men måske du får en ny?
  3. Prøv øl fra håndbryggerne, enten hos Håndbryggerne på stand C-21, hos Sharktor på stand B-20 eller hos et sikkert hit hos mig, nemlig Herodes på D-19. Der har jeg altid fået fremragende og eksperimentelt bryg hos det ikke kommercielle nanobryggeri.
  4. Ikke overraskende skal jeg helt sikkert forbi Amager Bryghus, som har en god blanding af kendte øl, som altid går godt, når jeg er ude for at repræsentere dem til forskellige events i Jylland, men der er også en fin portion nye øl med, som jeg ikke har smagt. Dem skal jeg helt sikkert prøve et par stykker af. Der ser igen ud til at være noget for enhver smag, men jeg skal helt sikkert prøve Sirens of Doomsday, som er en barley wine med Lapsang- the, men mon ikke også jeg kan lokkes til lidt sort og humlet?
  5. Fanø Bryghus skal helt sikkert også besøges, for det kan ikke være tilfældigt, at både medlemmerne af DØE og mit eget fælleskab Beerbloggers.dk kårede dem til årets bryggeri sidste år. De er fremragende til sort og fadlagret, hvor særligt de to bryllupper, det hvide og det røde, står stærkt med noget anderledes i forhold til mange andre fadlagrede, da de har været på portvinsfade. Jeg går dog nok efter nogen af de nyere syrlige med frugt. De kunne gå hen og være rigtig spændende.
  6. Jeg skal nok også en tur omkring Kølster, for dem har jeg ikke tidligere været ret imponerede over, men jeg har hørt fine ting om dem, efter de har fået Andreas, der i sin tid var bryggeren bag Alefarm, som ny brygmester. Han var i hvert fald fremragende på Alefarm, så måske han også kan noget et andet sted. Det må i hvert fald testes.
  7. Jeg skal helt sikkert også forbi nogle af de utroligt dygtige danske bryggerier, hvor de har super meget styr på deres ipa’er og på deres humle. Det bliver helt sikkert til smagsprøver fra Gamma, Åben, Dry & Bitter, Slowburn og sikkert mange andre kunne fortjene at blive nævnt. Jeg elsker ipa og humle, så det bliver der helt sikkert også smagt på.
  8. Hvis du er i tvivl om hvad du skal smage, så er der mulighed for, at du kan finde guidede ture, men man kan også “leje” en entusiast, der kan give vejledning. Det kunne da faktisk blive meget godt for nogen, selv om jeg ikke nødvendigvis er i målgruppen. Det er på stand A7-A8
  9. Husk at få noget andet end øl indenbords, meget gerne en masse vand og måske også noget mad eller nogen snacks. Det tror jeg er ret vigtigt, og folk der så mig for nogle år siden, vil nok kunne vidne om, at det havde jeg glemt. Alt for meget øl på tom mave er ikke en vildt god idé.
  10. Med et glimt i øjet, så skal du glemme en del af hvad jeg lige har skrevet, for jeg kommer helt sikkert ikke igennem det jeg har tænkt mig på forhånd. det gør jeg nærmest aldrig, men jeg har altid haft det sjovt og hyggeligt, så skal du kun gå efter et eller to af mine punkter, så tag nummer 1 eller 2. Du kan gøre som jeg gjorde et år. Ingen planer, kun hygge, men du kan også på festivallens hjemmeside finde en guide over udstillere og øl, og så markere nogle sikre oplevelser, men husk nu at være lidt spontan.
Det her må være fra Åbens første gang på festivallen

Jeg skal selv af sted lørdag formiddag, hvor jeg er sammen med Niels Kristian, som har bloggen A word on Beers, og som også er min makker i podcasten Ord om Øl. Vi satser på at lave lidt optagelse i marken, og skulle du genkende os har lyst til en skål eller en lille snak, så grib endelig fat i os.

Hav en rigtig dejlig festival.

4 thoughts on “Ti anbefalinger til Ølfestival 2022

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.