Blogpause- og så alligevel ikke rigtig

Det er rigtig længe siden jeg har haft noget nyt på bloggen, og så alligevel ikke rigtig. Der har ganske rigtig ikke været så meget nyt på selve hjemmesiden, men der har nu alligevel været gang i lidt forskelligt, selvom jeg ikke har fået skrevet så mange ord. Det er jo ikke første gang, men denne gang har det bare varet længere end tidligere. Jeg ved faktisk ikke helt hvorfor, men måske havde jeg efterhånden bare ment det, som jeg havde at mene for et stykke tid. Der er jo stor forskel på hvordan man blogger, og også på hvad man opfatter som blogging. Jeg er stadig ikke overbevist om, at det er en blog, når man dagligt slår billeder op på Instagram, hvor der kan være en kort tekst om den givne øl, men efterhånden sandsynligvis mere handler om profilens bagmand eller kvinde. I den sammenhæng virker det at mene noget, som en håbløst gammeldags omgang, som bare vil understrege rollen som sur gammel ølblogger. Den rolle kan jeg nu sagtens bære, og kommer ganske givet til det igen, men i en periode har det bare ikke givet mig motivation til at skrive og mene. Der har hele tiden været min fredagsøl på Instagram og Facebook, som jeg hygger mig med, når jeg kommer hjem fra arbejde fredag. Den giver lidt feedback, hvilket jeg synes er hyggeligt. Bliv endelig ved med det.

Jeg har gennem lang tid prøvet at finde glæden og motivationen på f.eks. Instagram og YouTube, både på dansk og engelsk. Engelsk har jeg droppet, tror jeg da nok, men jeg fortsætter i hvert fald på Instagram, men slår op når jeg har lyst, og ikke for at høste følgere og gå efter maksimalt reach og interaktion. Det er hyggeligt, når folk responderer, men det er ikke afgørende for mig. YouTube hyggede jeg mig med, og måske der kommer mere på et tidspunkt, men det bliver næppe heller lige med det første. I kan, hvis I har lyst finde min Instagram her, og skulle I have lyst til at se nogle af mine tidligere videoer på YouTube kan de ses her.

Til gengæld har jeg fundet et outlet på podcast- mediet, hvor Ord om Øl, som jeg laver sammen med Niels Kristian fra A Word on Beers giver mig lyst til at mene og sige en masse om øl, og jeg synes vi har fået lavet noget lytteværdigt og spændende, og stadig holdningsbaseret, lyd om øl. Det giver mig energi, og naturligvis skader det heller ikke, at vi indtil videre får god kritik på vores episoder. Det gør mig glad.

Vi har fået smagt på en række gode øl, vi har haft gode gæster og vi har fået talt om alt muligt indenfor øllets verden. Sidst fik vi talt om collabs og om hvad vi gerne ville se ske på både den danske scene og på den internationale. Vi har stadig spændende ting linet op, og der kommer også idéer ind fra lytterne, så jeg tænker vi kører på fremover.

Til gengæld har den energi, som podcasten giver, også givet mig lyst til at få lidt på bloggen igen. Det bliver nok ikke hver eller hveranden uge, men podcasten har en fast sektion, hvor vi kort fortæller om hvad vi har lavet siden sidst. Den del kommer jeg nok til at uddybe på bloggen, nu hvor vi igen kan komme ud til festivaller og den slags. Der kommer også #barleyvember, jul, advent, MBCC, Ølfestival, Beers Behind Bars, årets kåringer og nomineringer og sikkert en helt masse andet, så det glæder jeg mig til at skrive lidt om.

Siden sidst har jeg faktisk været til Øllets Dag i Fredericia, hvilket altid kaster et skriv af sig, men i år bliver det en del af dette opslag. I år havde lokalafdelingen flyttet arrangementet fra Ryes Plads og et par hundrede meter mod syd til den sydlige ende af Gothersgade, som ikke er så bred som den gamle plads. Det gjorde, at det virkede som om, at der var mange gæster hele dagen, og det var der nok også. Det havde dog også den store fordel, at vi kom ned til Urbania Street Food og Fredericia Brewpub, hvilket gav bedre adgang til toiletter og mad, men gav også afstand til Den Engelske, som har været en del af arrangementet alle de tidligere år. De lavede så deres egen udgave på den gamle plads. Jeg var ikke deroppe, men jeg håber ikke, at det er starten på en konkurrence, men i stedet starten på et endnu større arrangement, hvor man samarbejder i stedet.

Musikken blev vanen tro leveret af Harpin’ Wolf & the Black Sheep fra Odense, der har været husorkester i årevis. Ikke en Øllets Dag uden dem. Øl var der også masser af, og igen som sædvanligt, var variationen bred. Der var øl fra Carlsberg og Vestfyn i den ene ende af skalaen, mens der var To Øl, Åben og en række spændende udenlandske øl fra mindre bryggerier i den anden. Derimellem var der alt muligt i forhold til stilarter og bryggerier. Jeg hjalp til hos Beershoppen, og en af dagens store positive overraskelser kom fra vores naboer, der kom fra Frederikshavn Bryghus. De holdt et rigtig fint niveau, og havde nogle rigtig gode og spændende fadlagrede øl med. Dem kan man altså roligt give sig i kast med.

Næste år kender arrangørerne den nye plads bedre, og jeg er sikker på, at der er potentiale, som kan udnyttes på den lokation. Måske et samarbejde med den nye cocktailbar eller mad med øl på streetfood, eller? Jeg glæder mig i hvert fald.

Det blev de ord jeg havde i mig lige nu, men jeg vender frygteligt tilbage snart. Det lover jeg næsten.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.