DBBA2020: Årets danske Bryggeri

Som I sikkert allerede ved, og kunne se her i går, så prøver Beerbloggers.dk sig med et online award show, hvor der skal kåres vindere i en række kategorier.

Det plejer jo at være heromkring, at de enkelte bloggere kårer deres vindere, så det gør jeg naturligvis også i år. Mine vindere er naturligvis de samme som mine nomineringer.

Første kåring er Årets Bryggeri, og mellem flere værdige kandidater har jeg valgt @aabenbryg, som i et meget mærkeligt år har været ret synlige. De har åbnet bar i Århus, pop-up i Kødbyen, offentliggjort planer om en kommende udvidelse i netop Kødbyen og så har de generelle holdt et rigtig flot niveau på øllet.

Kort og godt, så har Åben gjort det rigtig flot i et svært år.

Kraftige boblere på min liste er helt klart Penyllan og Jessica for igen i år at være kompromisløse i tilgangen til øllet. Det gælder faktisk også Beer Here, som også gør præcis det, som Christian synes de skal.

Amager Bryghus fortjener i den grad også et shout out for deres indsats i 2020. De smed en lang, lang række nye øl ud, de kom på dåser, men vigtigst af alt, så fadlagrede de Double Black Mash på fade fra Woodford Reserve. En af mine favoritøl sammen med min yndlingsbourbon. Det er næsten i sig selv nok til at vinde

4 thoughts on “DBBA2020: Årets danske Bryggeri

 1. Det kan du ikke mene, det gælder altså om at råbe højest, ikke brygge det bedste øl. Det er lige modsat af hvordan I kårer årets udenlandske bryggeri, sidste skulle man via en udenlandsk hjemmeside for kunne købe deres øl.
  Hvad med de helt små spybrew, brewbrew, braw, people like os, bad seed, herslev de er jo langt med det økologiske. Slowburn mm..

  Like

  • Men ikke desto mindre, så mener jeg det faktisk. Åben brygger i mine øjne rigtig godt øl, som jeg sætter stor pris på, samtidig med at de faktisk laver en god forretning, som de i en svær situation har formået at udvide.

   Jeg har i øvrigt svært ved at se, at Åben råber højt, men vi behøver jo ikke være enige.

   Vi kan sagtens debattere om der skal være det ene eller det det bryggeri, som skal indstilles til en pris. I år er der lavet et online award show, hvor der er mange forskellige nomineringer, som en jury skal tage stilling til, så hvis nogen vil vælge at et coorporativ, aktivering af handicappede eller økologi skal vægtes højere, så stemmer de jo nok sådan. For mig var det ikke en afgørende faktor, men jeg undrer mig da over, at Åben tilsyneladende ikke hører til blandt de små. Jeg har selv været med til at brygge på anlægget, som er væsentlig mindre low tech, end mit udstyr til håndbryg. Noget større, trods alt, men mindre kompliceret teknologisk, og i det store billede af bryggerier faktisk ikke ret stort.

   Angående det udenlandske, så kårede jeg sidste år er fransk bryggeri, La Débauche, som ganske rigtigt ikke er tilgængeligt i Danmark, men jeg lover dig, at der ikke har manglet lobbyarbejde eller vilje for at få det til landet, både hos bloggere, men også fra i hvert fald en importør. Indtil videre desværre uden succes. Bryggeriet var dog på den sidste DØE Ølfestival, hvor jeg smagte deres øl første gang, så det har i hvert fald været begrænset tilgængeligt i Danmark. Ellers er det heller ikke super kompliceret, at bestille det fra udlandet.

   Må man så heller ikke rose øloplevelser fra udlandet, hvis de er oplevet i udlandet og dermed ikke nødvendigvis er tilgængeligt i Danmark? Vi kunne jo forestille os, at man ikke måtte kåre en oplevelse fra Kulminator, fordi den foregik i Antwerpen og ikke et sted i Danmark. Der er ikke andre regler for kåringen, end dem bloggerne selv sætter op.

   Like

 2. Hej Anders
  Du ved hvad jeg mener, lad være med at prøve at lave spin på det,
  Jeg står ved det jeg skrev, divs øl bloggere er kammet over og er blevet bedrevidende, i en grad hvor jeg står af.
  Tror hele øl revolutionen, løbet af sporet.
  Høj skum og god weekend🍻😀

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.