Skæg øl eller skægøl

For et stykke tid siden bestilte jeg lidt øl hos Boxbeers, men der var en fejl i deres lagerlister, så et par stykker af øllene var ikke tilgængelige. Boxbeers reagerede med det samme og vi fandt en fin løsning. Jeg bad dem erstatte øllene med nogle som de fandt passende i pris og som de ville anbefale. Det udløste tre øl, frem for de to, der ikke var tilgængelige. Glimrende og hurtig service. Tak for det.

image

De tre overraskelser var henholdsvis amerikansk og tyske

En af de tre øl er fra amerikanske Rogue, der har en brygger, der går rundt med et ganske fint skæg. Den slags har et rygte for, at være vært for bakterier og snavs. Det er helt sikkert rigtigt, for gæren til dagens bryg er høstet og opformeret fra fra celler høstet i bryggerens skæg. Jeg havde faktisk en snak med Bo Rino, alias Far, fra Kunstbryggeriet Far & Søn i Svendborg om et projekt, da jeg selv havde ladet mit skæg gro i et år. Idéen blev dog aldrig ført ud i livet.

image

En fin lys orange øl med mindelser om saison. Der røg et skvæt i de syltede agurker.

Rogue har brygget en lys øl, der har en let aroma af frugt, måske banan, gær, krydderier og lidt sukker. Smagen ligger fint i forlængelse af aromaen og lytter sig op ad lyse belgiske ales eller saison. Der er ikke meget bitterhed, men derimod en let syrlighed.

Det var en af de øl, som pga historien er sjov at prøve, men idéen om selve øllet er helt sikkert sjovere end selve øllet. Det er på ingen måde en dårlig øl, men den får mig ikke helt op at ringe.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.