Veteranøl

På familiens weekendtur til Søhøjlandet hjembragte jeg lidt blandede souvenirs fra Voldby Købmandsgård, der har en meget velassorteret ølafdeling. Jeg er ikke sikker, men det kunne meget vel være Danmarks største udvalg.

Jeg havde egentlig fundet de øl Jeg skulle have, da dagens øl fangede mit øje og jeg følte mig nødsaget til et yderligere indkøb.

Gundestrup Mejeri og Bryghus står bag War Veterans Danmark, som er en øl de har brygget for at vise deres support til de danske Krigs Veteraner og for hvert solgt flaske af Veteran Pilsneren, så går 2,- til www.bloodofheroesdanmark.dk og 0,25 kr pr Veteran Pilsner til www.familienetværket.dk, hvilket jo for så vidt er ganske udmærket.

Etiketten er noget ubehjælpsom i sit forhold til sammensatte ord og navnet på øllet er også noget inkonsekvent i forholdet mellem dansk og engelsk, men det hænger tilsyneladende sammen med, at det er et rygmærke for en motorcykelklub for veteraner. Jeg kører ikke selv motorcykel og går ikke med rygmærke, men jeg ved fra tidligere kolleger fra min tid i forsvaret, at de får rigtig meget ud af fællesskabet i klubber som denne. Jeg mistede i sommer en god ven, der havde fundet en ny mening med tingene i Blue Berets MC. (Tilføjet 2/3. Jeg er i kommentarerne blevet gjort opmærksom på, at det ikke er en MC- klub for veteraner. Jeg synes at det signalerede dette, men jeg har tilsyneladende taget fejl. Læs kommentarerne og besøg hjemmesiden, hvis I vil blive lidt klogere på hvem det er du støtter. Der skal i hvert fald ikke herske tvivl om, at danske veteraner ikke altid er blevet lige godt behandlet af Danmark, så støttenvkan de godt bruge). Men da undertegnede i en fjern fortid gjorde tjeneste på Balkan og dermed kan betegne sig selv som veteran, så skal der mere end etiketter til at skræmme.

image

Etiketten lover en klassisk pilsner på 6%, hvilket vel er lidt i overkanten, når vi taler klassisk pilsner. Øllet er brygget på de tre malte pilsner, münchner og wiener. De to sidste er er vel heller ikke klassiske i en pilsner. Til gengæld er humlerne helt klassiske, om end de tilhører to forskellige pilsnerlande. Hallertauer repræsenterer Tyskland, mens Saaz er tjekkisk.

Da øllet bliver skænket er det tydeligt, at vi ikke har med en klassisk pilsner at gøre. Det er en flot rødlig kastanjefarvet øl med et holdbart hvidt skum. Aromaen er præget af karamel, toffee og mørkt brød og en lille frugtig afslutning.

I munden er det malten, der spiller hovedrollen med en relativt stor mundfylde, der er lidt olieagtig. Øllet er præget af sødme, mørkt brød og en moderat bitterhed. Det minder på ingen mulig måde om en klassisk pilsner.
image

Som pilsner dumper War Veterans Danmark fælt. Det er ganske simpelt hen ikke en pilsner, men som øl er det ikke helt så galt. Den vil gøre sig godt hos dem, der sætter pris på Ale no. 16 fra Refsvindinge, selv om prisen er lidt højere.

Har du lyst til at støtte danske veteraner og deres familienetværk, så køb endelig War Veterans Danmark, men hvis du forventer en god pilsner, så skal du kigge et andet sted.

3 thoughts on “Veteranøl

 1. Hej.
  Tak for din anmeldelse vedr veteran-pilsneren. (øl)
  Der er lige et par rettelser:
  Du skriver den ene web adr forkert, her er den rigtige (www.bloodofheroesdanmark.dk)
  Den anden, ja vi går ganske vidst med rygmærke, men vi er IKKE en Motorcykelklub, vi er et alternativ til, da vi ikke fravælger veteraner der ikke har en mc….(Broderskab) det står fint beskrevet på vores ovennævnte website.

  Mvh Jan

  Like

  • Hej
   Du kalder os stadigvæk en motorcykelklub, gå ind på vores hjemmeside og find ud af hvad vi er samlet omkring, det er IKKE motorcykler, det de færreste af os der har en motorcykel… vi er et broderskab, som ønsker og nå ud til alle vore krigsveteraner, som sidder derude alene, og tror de er alene om og have det svært efter og have været udsendt, vi ønsker og arbejder for der ikke vil være flere selvmord blandt veteraner, og vi ønsker og være der for den enkelte veteran og veterans familie, skabe fællesskab, støtte og sammenhold i alle henseender…. vores motto/mantra er NEVER ALONE… nogle få syntes det underligt vi har veste med rygmærker, men mange syntes det er fedt, og netop DET er vores uniform, netop DET giver den enkelte veteran et tilhørsforhold, veteran vil prøve og opnå vores vest, og det er muligt for dem alle, og DET kan være med til og løfte en veteran videre til et bedre og mere meningsfyldt liv det er vigtigt for os vi får vores budskab frem, og det har intet med motorcykler og gøre..
   Mvh Jan

   Like

  • Hej Jan!

   Du har ret. Jeg har ikke rettet i selve teksten og det beklager jeg da. Det vat bestemt ikke min mening, at fornærme jer. I har min dybeste respekt i forhold til den indsats I har ydet. Deri må I ikke tvivle.

   Hele konceptet med veste og rygmærker signalerer MC- klub på mig, men jeg har taget fejl.

   Jeg har rettet lidt til i den originale tekst og henviser til kommentarerne og til hjemmesiden.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.