Årets danske bryggeri 2016

I går kårede vi årets nye øl og jeg valgte, at gå den danske vej, men kunne lige så let have gået udenlandsk, men jeg var nok ikke nået længere end Sverige, da de eneste to rigtig seriøse kandidater må være Olle Andersson fra O/O Brewing og Stigbergets og mon ikke jeg var endt ved Amazing Haze fra sidstnævnte.

I dag bevæger vi os i retning af Sverige, men skal lige knap så langt, da vi standser i det københavnske. Vi kunne uden brok være havnet på Amager,som igen i år ville kunne tage titlen med en lang række fremragende samarbejdsbryg, der for en dels vedkommende vakte en del begejstring til den Amager- smagning jeg afholdt til årsmødet i DØE Fredericia. Jeg var generelt ret begejstret igen i år.

To Øl har jeg også også været omkring af en del omgange og generelt har jeg ratet deres øl ret højt på Untappd, hvor de sjældent kommer under fire kapsler, hvilket vidner om et ret højt niveau. Højest ratet er Liquid Confidence/Confidential, som er en fremragende imperial stout.

20161018_202942

Kindred Spirits brygget på Warpigs er en glimrende partner, når der skal games

Vinderen skal dog findes et andet sted i nærheden af København, nærmere betegnet i nærheden af Køge, hvor Andreas Skytt Larsen har slået sig ned med Alefarm Brewing, som jeg sidste år kårede til årets nye bryggeri, en kategori der ikke kåres i år, da der ikke rigtig er nogen, der rigtig springer i øjnene. Til gengæld vil jeg gerne give et mere end solidt skulderklap til Andreas, der 100% har holdt niveauet i forhold til opstarten. Han brygger ganske simpelt hen fremragende øl, og har, blandt de øl jeg har smagt fra Alefarm, endnu ikke sendt et fejlskud på gaden, uanset om der er tilsat frugt, laktose eller slet og ret bare malt, humle og gær.

20160813_173704

Elsinore er et samarbejde med svenske Brewski og er en saison med solbær

Kort og godt, så glæder jeg mig til at følge Alefarm i årene fremover, for potentialet og talentet er tårnhøjt. Som en ekspedient i en Københavnsk bottle shop sagde til mig, da jeg hentede lidt øl fra Alefarms Farmers Barrel Club, så er potentialet til at blive bedre end Mikkeller, som man ikke kan afvise som succes.

20160906_200956

Et sending fra Alefarms Farmers Barrel Club

2 thoughts on “Årets danske bryggeri 2016

  1. Pingback: Årets Danske Bryggeri 2016 – Amager Bryghus – Rookiebeers

  2. Pingback: Årets danske bryggeri 2017 | Ousen om øl

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.