Årets øloplevelse 2016

Så er det blevet tid til at kåre årets øloplevelse og jeg har været noget i tvivl, for der har været rigtig mange fine oplevelser, men måske ingen der helt fik mig tilat falde ned fra stolen. Jeg var igen i år til Pale Ale Festival på Christian Firtal i Odense og det var endnu en gang en rigtig hyggelig dag i rigtig godt selskab, men det er ikke helt nok til at løbe med sejren.

wp-1462776796158.jpg

Lokalt har der også været en række rigtig fine arrangementer, hvor 50 øl du skal smage før du dør- smagningen, som jeg omtalte her var en rigtig fin oplevelse, omend det ikke udelukkende var øllet, der skulle bære dagen. To af de store arrangementer i Danske Ølentusiaster er Lille Øllets Dag, hvor de lokale håndbryggere serverer deres øl til et privat arrangement for medlemmerne. Niveauet stiger år for år og hyggen er i top. Øllets Dag var en gigantisk succes med langt over tusind deltagere og endnu en gang med rigtig fint øl. Min rolle i arrangementet havde ændret sig lidt, så jeg i år serverede øl for Indslev og derfor nåede jeg ikke helt så meget rundt, som jeg plejer.

Jeg deltog også i brygningen af The Gay Gondolier, hvor Nøgne Ø besøgte Amager Bryghus. Det var en rigtig hyggelig dag, hvor der blev smagt en masse glimrende øl og ikke mindst brygget en interessant øl. Aftenen blev, som man kan se i indlægget, afsluttet med en hyggelig tur på bar.

wp-1464677007694.jpeg

Hr. Hjortbøl fra Ugly Duck. Øllet er opkaldt efter Søren Hjortbøl fra Kolding Bryglaug, som desværre gik bort i år.

Nu er vi endelig nået frem til årets store oplevelse og den bliver givet til min tur til Danske Ølentusiasters Ølfestival. En del af nuværende og tidligere bestyrelsesmedlemmer fra lokalbestyrelsen tager hvert år af sted til festivalen, men når aldrig derud. Sådan gik det ikke i år, da jeg rent faktisk tog en tur derud, mens de andre lavede noget andet. Jeg gætter på, at de drak en masse godt øl. Det gjorde jeg i hvert fald. Det var en dag med masser af gode snakke med en lang række bryggere, pr- ansatte, bekendte, venner, bloggere og bryggeriejere.

 

 

 

 

 

 

Efter nogle timer på festivalen gik turen ud i byen til de andre fra Fredericia, der i mellemtiden var nået til Warpigs, hvor jeg fik en hyggelig snak med Garrett Oliver, forfatteren bag en af mine absolutte favoritølbøger. Altid rart, når travle mennesker tager sig tid.

wp-1464677430465.jpeg

Ousen, Garrett Oliver og Pia

Efter Warpigs tog vi bl.a. en tur til Mikkeller & Friends og Koelschip, men også forbi  en gammel kending som Ølbaren. Alt i alt en helt forrygende dag, som jeg har mange fine minder fra.

wp-image-294585570jpg.jpg

En bobler helt uden for egentlig kategori, men en personlig stor oplevelse var, da ølentusiasterne i Fredericia holdt årsmøde og kaldte mig en tur på scenen. Man kan have sine holdninger til foreningen, men det her betyder faktisk noget.

 

2 thoughts on “Årets øloplevelse 2016

  1. Pingback: Årets Øloplevelse 2016 – Buxton & Omnipollo – Yellow Belly Sundae – Rookiebeers

  2. Pingback: Årets øloplevelse 2016 | Humle & Mad

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.