Sure blåbær

Da jeg hentede de i sidste indlæg omtalte øl, så fik jeg bl.a. også indkøbt et eksemplar af Crooked Stave Petite Sour Blueberry. Crooked Stave brygger altid rigtig godt øl, så det var med store forventninger, at jeg valgte den som ledsager til Champions League på tv.

Allerede da jeg knapper den op kan man dufte øllets syrlighed og frugtpræg. Det bliver på ingen måde mindre, da øllet rammer glasset. Blåbær står klart krydret med syrlighed, som giver mindelser om balsamisk bæreddike. Lovende.

Øllet er en smuk rød farve med et meget flygtigt skum, der forsvinder helt uden spor.

image

Øllet står rigtig flot i glasset

Smagen ligger klart i forlængelse af aromaen og har tydelig smag af blåbær med en markant syrlighed og og et hint af brettanomyces, som giver øllet en lille smule stald på den gode måde. Mundfylden er let og karboneringen til den friske side, hvilket efterlader en perlende fornemmelse I munden.

Det er en rigtig let drikkelig øl, hvis man er til syrligt øl, som alligevel er en kompleks oplevelse. Glimrende balanceret og en rigtig god oplevelse.

image

Inden Champions League og øl, så samlede jeg lige sådan en krabat. Mon ikke der kaster et indlæg eller to af sig

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.