Årets Øloplevelse

Det her er helt og aldeles og uden tvivl den sværeste kategori at finde en vinder i, for der har faktisk været en hel del fine oplevelser, men efter hvilke kriterier skal der vælges. Skal man vælge den oplevelse, der på en eller anden besynderlig måde blev livsændrende, eller den der bød på de bedste øl. Måske skal man vælge den, hvor øllet var dyrest eller…

Kandidater der ikke vandt inkluderer smagning af noget gammelt øl i kældrene under Carlsberg, hvor Michael Rahbek havde fundet en fin blanding af lidt nyere øl og af op til femten år gammelt øl, der var meget spændende at smage. Ikke alt var lige godt, men det var helt unikt. Den tur bød også på en hyggelig snak med landsformanden for DØE, da Fermentoren blev besøgt, der blev nydt surt øl Blågaards Apotek og ikke mindst møde mine trætte smagsløg Batch 1000 på Søernes Ølbar.

Pale Ale festivalen i på C4 i Odense var en rigtig hyggelig lørdag, hvordan der blev drukket en del rigtig fine øl, bl.a. et par af de fynske ølbloggeres bidrag Circle Jerk, der blev talt med en række bloggere, som jeg ikke tidligere havde mødt og der blev talt meget dybt på en meget lang gåtur til et kolonihavehus. Hvis Martin skulle læse med, så tror jeg faktisk, at jeg skulle have haft hjælp til at finde banegården.

Lokalt var højdepunkterne helt klart Lille Øllets Dag, hvor lokale håndbryggere præsenterede en masse rigtig godt øl. En lang dag, hvor mit eget øl fik en del ros, men måske var brett og rigtig meget humle ikke for de fleste og jeg måtte tage til takke med en sekundær placering. Jeg havde dog en hyggelig dag. Øllets Dag bød i år på rigtig meget godt øl fra både danske og udenlandske bryggerier. Carsten Olesen fra Carlsberg havde f.eks. fundet en række rigtig fine øl fra Brooklyn frem. Det var stort og må meget gerne gentages næste år.

Ølfestivalen i Lokomotivværkstedet kommer ind på andenpladsen. Der var hygge med bryggere, bloggere, medlemmer af lokalafdelingen, medlemmer af andre loklafdelinger og generelt havde jeg bare en rigtig fin dag i festivalens nye rammer. Det kan varmt anbefales. Og nå jo, øllet var også rigtig fint. Fadlagret Limfordsporter var rigtig fin.

Det var en rigtig lang smøre for at komme frem til årets øloplevelse og den er måske lidt mærkelig, men den giver god mening for mig.

Årets øloplevelse er et lille lukket arrangement, som Alex og Martin fra henholdsvis Rock on Beer og stovt.dk stod bag. For lidt mere end et år siden blev jeg diagnosticeret med en stressrelateret depression, som gjorde at mit liv ændrede sig en smule. F.eks. måtte jeg i gang med samtaler hos en psykolog, som lige omkring nytår bad mig om ikke at sige nej til invitationer, men udfordrede mig til at sige ja til næste invitation. Den kom fra Odense og de ovennævnte herrer, der spurgte mig om jeg ikke havde lyst til at komme over til en brygdag og lidt godt øl. Jeg havde jo lovet at prøve, så jeg sagde ja. Hvis det blev forfærdeligt, så kunne jeg jo blot undlade at møde dem nogensinde igen, men sådan blev det heldigvis ikke . Jeg var ganske vist ud og ind af toget mod Odense adskillige gange, da jeg blev ramt af angst, men til sidst kom jeg da frem og det kom jeg ikke til at fortryde. Det var en del af, at mit sygdomsforløb vendte og gik mod det bedre. Det var en fantastisk hyggelig dag med brygning af en skotsk ale, gode snakke, fine øl, mindre fine øl, en smagning af øl fra Far & Søn og dermed et møde med Bo, som jeg har haft fine dage og gode snakke med siden, en tur på C4, en guidet tur til banegården og en større tro på, at livet nok skulle vende igen.

image

Jeg har ikke mange billeder fra dagen, men vi drak i hvert fald Ballast Point og der blev brygget skotsk ale

Måske lidt alternativt og rigtig mange ord, men det må I leve med, for I har lige været en del af min proces mod bedring. Jeg skriver tingene ud af systemet.

4 thoughts on “Årets Øloplevelse

 1. Pingback: Årets øloplevelse: Limfjordsporter Vintage | Ølnovicerne

  • Tak for det. Altid rart med lidt positiv respons. Eller negativ for den sags skyld.

   Jeg har købt lidt småting hos dem og har været fint tilfreds med det. Hurtig service og god kvalitet.

   Jeg har jo også en udstyrs- og råvarepusher relativt tæt på, så når jeg køber malt, så er det enten fælles med andre bryggere, eller til afhentning

   Like

 2. Pingback: Beer Blog Awards 2019: Årets Øloplevelse | Ousen om øl

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.