Det stockholmske blodbad

Jeg har indtil nu kun smagt ganske få øl fra Kongebryg, men har indtil nu ikke været helt oppe at ringe, men måske deres engelsk inspirerede barleywine Det stockholmske blodbad kan ændre på det. Øllen kom i en kasse fra Boxbeers, som jeg havde glemt at afbestille.

Kongebryg har et gennemgående design på deres etiketter, hvilket er både godt og skidt. Det giver indtryk af en samlet stil, men jeg har lidt svært ved at kende forskel på de enkelte bryg.

Det stockholmske blodbad er udover etiketten blevet dyppet i rød voks, hvilket ser godt ud og skal formodentlig give indtryk af kvalitet og eksklusivitet.

image

Stilfuld indpakning

I glasset afsløres en mahognifarvet øl, der kun ved frisk skænkning laver et tyndt og fint skum, der kun bliver hængende som en ring af fine bobler langs kanten.

Aromaen er ikke voldsomt kraftig, men ganske behagelig med vinøse toner og mørk frugt, mens smagen afslører større kompleksitet med mørk frugt, som dadel, blomme og noter af vanilje. Det er en meget sød øl, uden dog at være i nærheden af Rocket Brewings sukkerbombe Zacharine, men den vil måske dele vandene. Selv synes jeg, at det er lige omkring grænsen, men jeg er som regel også mere til den amerikanske og mere humlede variant af barleywine, men det kammer ikke helt over. Efterhånden som øllet stiger lidt i temperatur kommer der lidt mere bitterhed og noget dessertvin over øllen, der giver den kompleksitet.

image

Mørk, sød, stærk og ganske fin


Det er klart den bedste øl jeg har fået fra Kongebryg, selv om jeg stadig ikke er helt oppe at ringe. Dertil er sødmen for markant, men den vil helt sikkert gøre sig fremragende parret med den rette ost eller dessert, der kan give den lidt med- eller modspil.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.