Jeg er blevet tilrådet ikke at lade depressionen styre hele mit liv og begrænse mit sociale liv, så derfor har jeg siden i lørdags deltaget i to ølrelaterede aktiviteter.
Lørdag tog jeg en tur til Odense, hvor der skulle brygges lidt øl og ikke mindst drikkes lidt godt øl. Jeg var inviteret af Martin fra Stovt og Alex fra Rock on Beer og jeg havde glædet mig til dagen. Mine forventninger blev til fulde indfriet. Alex havde lavet en opskrift på en Wee Heavy, som han producerede i løbet af dagen med assistance fra to gange Claus, der også håndebrygger. En god kraftig øl, som, hvis jeg husker korrekt, skal udgøre Alex’ juleøl i 2015.
I løbet af dagen smagte vi på både håndbryg og på forskellige kommercielle øl af svingende kvalitet. Jeg havde medbragt lidt af mit eget øl, samt lidt øl fra lokale Frederiksodde, samt Gildet Bryglaug. Jeg er muligvis ikke helt neutral i bedømmelsen, da jeg kender bryggerne fra de to bryglaug. Lad os nøjes med, at det ene laug blev bedre modtaget end det andet.
En vigtig pointe med turen var naturligvis også, at få afhentet den øl, som en del af de øvrige ølbloggere allerede har haft under kærlig behandling, nemlig fællesbrygget fra Stovt og Kunstbryggeriet Far & Søn. Øllet er hjembragt og vil snarest muligt blive taget under behandling her på bloggen.
I løbet af dagen dukkede Bo Rino Christiansen fra netop Kunstbryggeriet Far & Søn op medbringende et udvalg af sit øl bl.a. en rigtig fin pilsner og en glimrende maibock. Hvis det er standarden, så kan det kun gå for langsomt med at komme i gang kommercielt.
Alt i alt en rigtig fin dag, hvor der blev delt røverhistorier og anekdoter fra øllets verden. Jeg tager gerne turen til Fyn en anden gang.
Jeg fik ikke rigtig taget billeder på dagen, men Alex har delt et par stykker på Instagram.
Mandag aften var en helt anden boldgade, men det var bestemt ikke mindre spændende eller hyggeligt. Lokalafdelingen i Danske Ølentusiaster var på bryggeribesøg på vores lille lokale bryghus Carlsberg. Jeg har ikke tidligere været på besøg derude og vidste derfor ikke rigtig hvad jeg skulle forvente. Det er jo ikke et sted ølentusiaster typisk hylder.
Efter en kort briefing og behørig ekvipering blev vi delt i to hold, der hver blev udstyret med en brygmester, og fik en rundvisning på bryggeriet, som består af to bryglinjer til øl. Derudover produceres der også sodavand og Sommersby. Brygningen kører i i døgndrift, dog ikke lige da vi var der, da man havde en defekt på det system, der bringer masken væk efter mæskningen og derfor var håndværkerne i gang.

En håndbrygger ville måske bruge magnetomrører og en kolbe. Den her lille sag fra 1800- tallet gjorde vist ca det samme.
Vi fik en grundig indføring i de processer som indgår i brygning, selv om der ikke var de store overraskelser i det, men vi havde også præsenteret selve smagning og rundvisning, som et godt tilbud til begyndere udi øllets verden.
Efter at vi havde besøgt selve bryggeriet og så alt fra gigantiske “maltmøller”, enorme mæskekar, filtre og hvad der ellers indgår i et moderne bryggeri var vi en tur i kontrolrummet, hvorefter der var smagsprøver på råøl tappet fra gærtankene.

Vi smagte på råøl i varianterne C47, Kronenbourg 1664 og stærk grundøl.
En sjov oplevelse, at smage på Carlsberg- produkter med bundfald og gær.
Efter endt smagning af råøllet gik turen tilbage til Elefanten, som er et rigtig hyggeligt lokale til smagninger og arrangementer. Her fik vi et kort oplæg om selve bryggeriet og lidt yderligere om brygning. Derudover fik vi selvfølgelig serveret lidt forskelligt øl. Alle undergærede, da bryggeriet ikke benytter sig af overgær.
Den bedste var uden sammenligning Gl. Carlsberg Porter
Til sidst var det muligt at gå en tur i baren og smage lidt på produkter, der ikke var brygget i Fredericia og mange benyttede sig af lejligheden til at smage bl.a. på den nye Brewmaster’s serie, som man ikke kan brygge i Fredericia, da man ikke har mulighed for tørhumling. Noget brygmestrene dog ønskede sig muligheden for.
Som sagt var det en rigtig spændende aften og tak til brygmestrene for beredvilligt at svare på spørgsmål om hele processen og ikke mindst tak til Carsten fra ølentusiasterne for at have taget initiativ til arrangementet.